TY - JOUR ID - 22177 TI - تست خمش سه نقطه‌ای ورق ساندویچی فلزی و کامپوزیتی با هسته مشبک JO - علوم و فناوری کامپوزیت JA - JSTC LA - fa SN - 2383-3823 AU - آذرافزا, رضا AU - داور, علی AU - محمودی, ادیب AD - استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران AD - کارشناس ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 3 IS - 4 SP - 377 EP - 388 KW - پانل ساندویچ کامپوزیتی KW - هسته مشبک تقویت شده KW - رشته پیچی در قالب سیلیکونی KW - خمش سه نقطه ای KW - استحکام به وزن DO - N2 - پانل‌های ساندویچی فلزی و کامپوزیتی تقویت شده با هسته مشبک یکی از جدید‌ترین نوع ساختارهای کاربردی در سازه های هوافضا می‌باشند که از دو رویه نازک متصل شده به یک هسته مشبک از بالا و پایین تشکیل می‌شوند و به‌دلیل مزیت‌هایی مانند نسبت استحکام به وزن بالا، نه تنها در صنایع هوافضا بلکه در دیگر کاربردهای مهندسی از قبیل صنایع نظامی،کشتی سازی، حمل و نقل ریلی، سکوهای نفتی و غیره استفاده می‌شوند. در تحقیق حاضر، سه نمونه کامپوزیت، با جنس و ضخامت مختلف با روش لایه‌گذاری دستی در قالب سیلیکونی و آغشته سازی با رزین اپوکسی ساخته شده‌اند. همچنین یک نمونه آلومینیومی ساندویچی و یک صفحه یکپارچه آلومینیومی نیز با ابعاد مشابه ساخته شده‌اند. به‌منظور بررسی رفتار آن‌ها در برابر بارهای شبه استاتیکی عرضی، تحت تست خمش سه نقطه‌ای قرار گرفته‌اند. نتایج آزمایش تجربی نشان داد که حتی بعد از واماندگی رویه‌ها، هسته مشبک به تحمل بار ادامه می‌دهد. همچنین هیچ‌گونه جدایشی بین رویه‌ها و هسته، به‌دلیل چسبندگی و عمل آوری مناسب رزین، مشاهده نشد. نتایج نشان می‌دهد که تغییر جنس الیاف رویه‌ها از شیشه به کربن با ضخامت یکسان نتیجه بهتری از افزایش ضخامت رویه‌ها با جنس یکسان‌، بر پارامتر استحکام به وزن پانل ساتدویچی کامپوزیتی دارد. UR - https://jstc.iust.ac.ir/article_22177.html L1 - https://jstc.iust.ac.ir/article_22177_fffb893f1b7c6aef38588c606825525e.pdf ER -