%0 Journal Article %T بهینه سازی و آنالیز حساسیت جذب انرژی هسته ساندویچی مخروطی در برخورد مورب %J علوم و فناوری کامپوزیت %I دانشگاه علم و صنعت ایران %Z 2383-3823 %A وحدت آزاد, نادر %A ابراهیمی, سعید %A لیاقت, غلامحسین %D 2017 %\ 05/22/2017 %V 4 %N 1 %P 25-34 %! بهینه سازی و آنالیز حساسیت جذب انرژی هسته ساندویچی مخروطی در برخورد مورب %K پروفیل مخروطی هسته ساندویچی %K جذب انرژی مخصوص %K مچالگی %K بهینه سازی چند هدفه %K آنالیز حساسیت %R %X در این مقاله خصوصیات جذب انرژی پروفیل مخروطی با هسته ساندویچی در برخورد مورب با دیواره سخت با روش المان محدود غیرخطی مورد بررسی قرار می­گیرد. میزان جذب انرژی در این فرآیند تا حد زیادی به اثر برهم کنش بین هسته ساندویچی و دیواره خارجی، و همچنین جنس و هندسه موادی که وارد ناحیه تغییر شکل پلاستیک می­شوند بستگی دارد. بدین منظور ویژگی­های مربوط به جذب انرژی و تأثیر پارامتر زاویه برخورد و ضخامت مورد توجه است. به‌منظور کاهش هزینه محاسباتی در مدل‌سازی مچالگی بر پایه نتایج حاصل از روش المان محدود، توابع درجه سه جذب انرژی مخصوص و ماکزیمم نیروی مچالگی با استفاده از روش پاسخ سطح تعیین می­شوند. نتایج حاصل از تحلیل برخورد نشان می­دهند که با افزایش زاویه برخورد و کاهش ضخامت پروفیل مخروطی هسته ساندویچی، جذب انرژی مخصوص کاهش می­یابد. همچنین، با افزایش زاویه برخورد و افزایش ضخامت، بیشینه نیروی مچالگی کاهش می­یابد. در ادامه، بهینه­سازی چندهدفه برای بیشینه کردن جذب انرژی مخصوص و کمینه کردن بیشینه نیروی مچالگی اعمال می‌شود. مسأله بهینه­سازی دوم در جهت بیشینه شدن همزمان جذب انرژی مخصوص و زاویه برخورد می­باشد. در بخش نهایی، آنالیز حساسیت موضعی و جامع برای توابع جذب انرژی مخصوص و ماکزیمم نیروی مچالگی بر حسب پارامترهای مورد مطالعه زاویه برخورد و ضخامت مطالعه شده است. نتایج نشان می­دهند که حساسیت جامع تابع جذب انرژی مخصوص نسبت به زاویه برخورد بیشتر از ضخامت پروفیل می­باشد، در حالیکه حساسیت جامع تابع بیشینه نیروی مچالگی نسبت به ضخامت بیشتر از زاویه برخورد است. %U https://jstc.iust.ac.ir/article_22903_ecbaafc06867db7ee790d1a483ab947b.pdf